Kort - Mobil - Nettbetaling

Kontaktløs betaling


De fleste banker utsteder nå kontaktløse BankAxept-kort. I løpet av 2019 vil det være en majoritet av kontaktløse BankAxept kort i markedet.

Kontaktløse BankAxept-kort kan leveres som kombinerte kort med Visa eller MasterCard. Kortene gjør det mulig å betale kontaktløst på betalingsterminaler som åpner for dette. For beløp opp til 200 kroner kan det betales uten bruk av PIN-kode. Alle de store terminalleverandørene leverer i dag terminaler som støtter kontaktløse BankAxept-kort, og det er i dag et betydelig antall brukersteder som aksepterer BankAxept kontaktløse kort.

Betaling med mobil er i ferd med å bli en realitet. Banker, mobilprodusenter og 3. parter utvikler og leverer mobile lommebøker i mange markeder allerede.

Mobilbetaling


BankAxept har utviklet en egen tjeneste slik at banker kan utstede mobile BankAxept-kort i mobile lommebøker. BankAxepts hensikt er å forenkle bankenes jobb med å tilrettelegge for mobile betalinger med BankAxept, basert på standarder og gjenbruk av eksisterende systemer.

Mobil BankAxept vil fungere i alle betalingsterminaler som er klargjort for BankAxept kontaktløse betalinger.

Snart kan norske nettbutikker tilby kundene sine en sikker, friksjonsfri og helhetlig kjøpsopplevelse på internett.

Nettbetaling


Med nettbetaling fra BankAxept trenger ikke kunden bruke bankkortet for å betale; kjøpet godkjennes enkelt med mobilen. Hele kjøpet foregår inne i nettbutikken, og kunden slipper å forholde seg til flere aktører. Ta betalt med et enkelt klikk, med gjentakende betaling som et abonnement, eller med klassisk handlekurv-checkout.

Designmanual for BankAxept-instrumenter

I designmanualen beskrives krav til varemerket BankAxept på fysiske kort, digitale kort og wearables, samt hvilke krav som gjelder i markedsføringsmateriell og på andre kommunikasjonsflater.

Bankportalen

Her kan ansatte i bank få tilgang til ytterligere informasjon fra BankAxept, blant annet:
– Profil-dokumenter
– Regelverk
– Krav og spesifikasjoner
– Kunngjøringer