Raskere betaling med Kontaktløse kort

Kontaktløse kort


Kontaktløse kort gjør betalingen enklere og raskere. Kjøpene gjennomføres på mindre enn et halvt sekund, og brukeren trenger ikke å oppgi PIN-kode så lenge beløpet ikke overstiger 500 kroner. Kjøpet skjer i det kortet berører betalingsterminalen; terminalen gir fra seg et «biip» og displayet bekrefter at transaksjonen er gjennomført. De nye kontaktløse kortene inneholder også den samme funksjonaliteten som de tradisjonelle kortene, og ved større kjøp må brukeren bekrefte betalingen ved å skrive inn PIN-koden.

Kontaktløse kort gjør betalingen raskere og enklere

Kontaktløs betaling baseres på NFC-teknologi (Near Field Communication), som kommuniserer trådløst mellom kortet og betalingsterminalen ved hjelp av radiosignaler. Hvis butikken ikke har en betalingsterminal som støtter NFC-teknologi, kan kortholder benytte chip og PIN-kode. Den samme teknologien kan også brukes i mobiltelefoner, da trenger brukeren en app og en telefon som støtter NFC.

BankAxepts kort tilbys av alle norske banker.

Kort med chip og PIN


Bankkort med BankAxept-merket kan brukes på mer enn 100.000 brukersteder i Norge. En innebygget chip kombinert med en personlig PIN-kode sikrer en rask, enkel og trygg betaling hvor pengene går direkte fra brukerens bankkonto. Ved betaling sjekkes det at det er penger på kontoen, og kjøpet gjennomføres kun hvis det er dekning. Det er ingen nedre beløpsgrense, og brukeren kan også ta ut kontanter ved kjøp i butikk.

Betalingskort med BankAxept kan brukes i alle minibanker og betalingsterminaler i Norge.

De fleste debetkortene som utstedes i Norge er såkalte kombinerte kort. Dette betyr at de er utstedt med både BankAxept og Visa, eventuelt BankAxept og MasterCard i ett og samme kort. I hovedsak benyttes BankAxept når man betaler i Norge, mens man betaler med Visa eller MasterCard i utlandet.