Mobilbetaling

Med BankAxept på mobiltelefonen trenger ikke brukerne å bruke bankkortet for å betale. Gjennom tjenester som f.eks. Eika Safe kan kortet legges inn på mobilen, og så kan den brukes til å betale i kassen. Det er også mulig å overføre penger direkte fra konto til konto med tjenester som Max500 og Snapcash. Dette er eksempler på tjenester som BankAxept skal utvikle sammen med de norske bankene, og som vil bli tilgjengelige i løpet av 2017.

Med kontaktløs mobil benyttes en app som må startes når brukeren skal betale, og så gjennomføres kjøpet i det mobilen berører betalingsterminalen. Dette fungerer på samme måte som med kontaktløse kort, og betalingsterminalen vil bekrefte kjøpet ved å avgi et "biip" og displayet bekrefter at transaksjonen er gjennomført.

Kontaktløs betaling med mobilen baseres på NFC-teknologien (Near Field Communication) som kommuniserer trådløst mellom mobiltelefonen og betalingsterminalen ved hjelp av radiosignaler. For å kunne bruke mobil kontaktløs betaling må du ha en mobiltelefon som støtter NFC, samt en app for å gjennomføre betalingen.

Les også om betaling med kontaktløse kort.

 

Kontakt oss for mer informasjon, og meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert: