11. januar 2022

Hele Norges ID- og betalingssystem satser videre i Norge


BankAxept og BankID skal i løpet første halvår 2022 fisjoneres ut av Vipps AS. BankID BankAxept AS vil være heleid av Vipps Holding AS, som igjen vil ha de samme eierne som Vipps AS har i dag. 

Vipps fusjonerer med MobilePay og Pivo dersom europeiske myndigheter godkjenner dette, og vil dermed få følgende inn på eiersiden: Vipps Holding, Danske Bank og OP Financial Group.

Sammen er BankAxept og BankID ledende innen betaling og ID i Norge, og vi skal innovere og ha full fart fra første dag vi fisjoneres ut av Vipps.

Vi har alltid tatt i bruk ny teknologi og gjør dette i samarbeid med flere aktører. Det er mange systemer og ulike interesser som skal spille på lag for at folk skal kunne betale i butikken, eller logge seg inn for å sjekke selvangivelsen. Vi skal innovere raskt og fremtidsrettet for handelen og sluttkundene. Sammen skal vi skape nye tjenester og være foretrukket som hele Norges ID- og betalingsløsning også i fremtiden.

Hva vil dette bety for meg som brukersted?
Fisjonen vil ikke bety noe annet enn at du fra fisjonstidspunktet vil ha en brukerstedsavtale med BankID BankAxept AS, org.nr 927 611 929, og at du vil faktureres av dette selskapet. Dette kommer vi tilbake til. For å lese den fullstendige informasjonen vi har sendt alle våre kunder, logg deg inn på Min side øverst på siden.