Hopp til hovedinnhold
Logo - til forside
English

Norgesferie med uteliv og karusell

4. juli 2023

Til tross for dårligere råd, brukte nordmenn 1,6 prosent mer i årets første feriemåned enn i fjor. – Med godt vær ble det et yrende uteliv og godt besøk i fornøyelsesparker i juni, sier Anita Frantzen, leder for kort og verdiøkende tjenester i BankAxept.

Norske fornøyelsesparker holder koken gjennom juni

Baromsetningen økte mest i Trondheim, med hele 10,7 prosent sammenlignet med i fjor. I Oslo økte utelivet med 4 prosent. I Bergen endte juniomsetningen på bar omtrent som i fjor (-0,2 prosent), mens i Stavanger hadde utelivet en nedgang på 6,7 prosent.

Lavpris-bevisst

Omsetningen på restaurant gikk ned med 2,6 prosent. Samtidig brukte nordmenn 9 prosent mer penger på dagligvarer og 6 prosent mer på detaljhandel.

– Dagligvarebransjen merker at folk handler rimeligere varer og på tilbud. Vi ser at lavpriskjeder innenfor dagligvare og detaljhandel gjør det godt og har en vekst fra i fjor, noe som tyder på at mange har blitt mer prisbevisste, sier Frantzen.

Opptur for opplevelsesparker

Juni har vært en opptur for opplevelsesparkene Dyreparken i Kristiansand, Tusenfryd, Hunderfossen Familiepark og Bø Sommarland. Summert har omsetningen vært 6,9 prosent høyere enn i fjor.

– Det er godt å se at nordmenn fortsatt holder hjulene i gang for norske opplevelsesparker, på tross av strammere økonomi. Vi kan også håpe at det blir en god tilstrømming av utenlandske turister nå som norske opplevelser og varer er ekstra billige for utlendingene, sier Frantzen.

Utvikling BankAxept juni 23 mot juni 22:


Antall transaksjoner +0,8%.

Transaksjonsvolum +1,6%. Pinsen, som bevegelig helligdag, var i år i mai mot juni i fjor.

Apotek (+12%), Dagligvare (+9%) og Detaljhandel (+6%) størst positiv endring sammenlignet med juni 2022.

Gjennomsnittlig handlekurv innenfor apotek er +10% høyere enn i fjor.

Lavpriskjedene har positiv vekst mot samme periode i fjor.

Nedgang på -2,6% innenfor restaurant, og bar har +3,6% endring sammenlignet med juni i fjor. I Oslo var bar opp +4,0%, Trondheim +10,7, Bergen +0,2% og Stavanger -6,7%.

Dyreparken i Kristiansand, Tusenfryd, Hunderfossen Familiepark og Bø Sommarland har alle positiv endring i transaksjonsvolum og summert +6,9% endring mot juni 2022.

Anita Frantzen, leder for kort og verdiøkende tjenester i BankAxept

Anita Frantzen, leder for kort og verdiøkende tjenester i BankAxept

Logo

Org nr: 927 611 929

Personvern og vilkår

BankAxept – en del av BankID BankAxept AS

Besøksadresse
Dronning Eufemias gate 11
0150 Oslo

Postadresse
Postboks 9265 Grønland
0134 Oslo

Tjenester
Kortbetaling