Hopp til hovedinnhold
Logo - til forside
English

Nyheter

Nyheter 2024

Tæpper kortet på terminal i isbutikk

Dette er folks nye betalingsvaner – og slik må du tilpasse deg dem

4. mars 2024

Stadig flere lar lommeboken ligge igjen hjemme.

Les mer
Tæpper kortet på terminal i isbutikk

Fem grunner til å bruke BankAxept i din bedrift

4. mars 2024

Visste du at den enkleste, tryggeste og rimeligste måten å ta betalt på er bygget på norsk teknologi?

Viser BankAxept-betaling ved å tæppe en mobiltelefon i butikken

Softpay først med BankAxept-betaling fra mobiler og nettbrett

Betaling uten dedikerte kortterminaler er på full fart inn i betalingsbildet. Softpay er første leverandør med BankAxept-betaling fra mobiler og nettbrett.

Nyheter 2023

Black Week: Handlet mindre enn i fjor

27. november 2023

I fjor handlet nordmenn varer for 2,4 milliarder kroner i fysiske butikker på Black Friday. I år brukte vi bare 2,3 milliarder. – Vi handler fortsatt mye mer enn ellers, så Black Week holder stand som høytid for handelen, sier Anita Frantzen, leder for kort og verdiøkendetjenester i BankAxept.

NorgesGruppen, Coop og REMA 1000 velger BankAxept i digitale kanaler

2. november 2023

Norges tre største dagligvareaktører, NorgesGruppen, Coop og REMA 1000, vil innføre eBetaling med BankAxept i sine kundeapper. – Dette er en stor milepæl for både oss og dagligvarehandelen, og en seier for norsk teknologi, sier Kjetil Bøe, leder for betaling i BankID BankAxept.

Dyrtiden slår inn: Jakter på gode tilbud

10. oktober 2023

I august og september brukte nordmenn mindre penger enn i samme periode i fjor: — Dyrere tider merkes godt for mange. Nå er det måtehold og sparsomhet som gjelder, sier Anita Frantzen, leder for kortbetaling i BankID BankAxept.

Kortbruken økte i Nord-Norge i juli

8. august 2023

Nordmenn handlet for 50 milliarder kroner med BankAxept-kortene i juli. Vekstvinneren ble Nord-Norge, som hadde 1,3 prosent høyere omsetning enn i fjor. Vestland fikk 4,6 prosent lavere omsetning enn i fjor.

Norske fornøyelsesparker holder koken gjennom juni

Norgesferie med uteliv og karusell

4. juli 2023

Til tross for dårligere råd, brukte nordmenn 1,6 prosent mer i årets første feriemåned enn i fjor. – Med godt vær ble det et yrende uteliv og godt besøk i fornøyelsesparker i juni, sier Anita Frantzen, leder for kort og verdiøkende tjenester i BankAxept.

Nå kan du se dine transaksjoner dine på Min side

Nå kan du se dine transaksjoner på Min side

25. april 2023

Kundene våre har talt! Det å få oversikt over transaksjoner har vært etterspurt fra kunder i tilbakemeldingsskjemaer, brukerundersøkelser og samtaler med kundesenter. Derfor får alle BankAxept-kunder en enkel og kostnadsfri oversikt over alle transaksjoner inne på Min side.

Korthandel i Norge 2022

31. januar 2023

Her kan du lese om hvordan handelen normaliserte seg, hvilke bransjer som hadde vekst og om utelivet som fikk sin oppblomstring i løpet av 2022.

Nyheter 2022

Normal julehandel i år. Julepyntet handlegate i Oslo.

Julehandlet som normalt

25. desember 2022

På tross av dårligere råd og større usikkerhet i norsk økonomi, handlet nordmenn som normalt denne julen: – Vi brukte i underkant av 100 milliarder på julehandelen i år, nesten like mye som under normalåret 2019, sier Kjetil Bøe, leder for Betaling i BankID BankAxept.

Julehandel 2022, handletur i kveldinga på Aker Brygge.

Handlevettreglene for å unngå stress i julehandelen

16. desember 2022

Desember er travel i butikkene, og den siste uken før jul er aller travlest. Kom deg ut så fort du kan. Her er de beste tidspunktene for innkjøp av gaver og mat til jul.

Viser handlegate i Oslo i november

Fredag fremdeles toppdagen under Black Week

28. november 2022

Fredag ble Black Week-vinneren i butikkene med 1,2 prosent flere kjøp enn i fjor. Vi handlet varer for 2,4 milliarder denne fredagen, en liten nedgang fra 2021.

Person betaler kontaktløst for kaffi som blir servert av en barista.

Skrur igjen forbruket

3. oktober 2022

Kortomsetningen i september gikk ned cirka 6 prosent sammenlignet med september i fjor. – Med økte levekostnader har folk blitt mer forsiktige med pengebruken, sier Kjetil Bøe, leder for BankAxept.

Person betaler for rundstykke og kaffi ved å tæppe på betalingsterminalen

BankID BankAxept AS eget selskap

15. august 2022

BankID BankAxept AS er nå et eget selskap, utfisjonert fra Vipps den 19. juli i år. Selskapet er heleid av Vipps Holdning AS med de samme eierne som Vipps AS har i dag.

Portrettbilde av Johannes Øvland og Anne Bergwitz-Larsen

Festivaleksplosjon: BankAxept korter ned køene på 80 festivaler

22. juni 2022

I år blir det folksomt på festival. – Vi oppfordrer alle til å tæppe BankAxept-kortet så køene går raskest mulig unna, sier Anne Bergwitz-Larsen, markedsansvarlig for BankAxept.

Portrettbilde av Kjetil Bøe, leder for BankAxept.

Folkefest i lekeland og fornøyelsesparker

5. juni 2022

Lekelykken er stor etter to års pause med tomme fornøyelsesparker. – Mai ble en festmåned uten sidestykke. Suget etter opplevelser har gitt nesten 400 prosent omsetningsvekst for de største fornøyelsesparkene, sier Kjetil Bøe, leder for BankAxept.

BankAxept tilgjengelig i digitale flater

12. mai 2022

BankAxept har utviklet en ny plattform for betaling i digitale flater. Digitale lommebøker kan dermed la kundene betale fra bankkontoen sin ved hjelp av bankenes autentiseringsmetoder eller delegert sterk kundeautentisering

Logo

Org nr: 927 611 929

Personvern og vilkår

BankAxept – en del av BankID BankAxept AS

Besøksadresse
Dronning Eufemias gate 11
0150 Oslo

Postadresse
Postboks 9265 Grønland
0134 Oslo

Tjenester
Kortbetaling