Hopp til hovedinnhold
Logo - til forside
English

Nyheter

Nyheter 2022

Normal julehandel i år. Julepyntet handlegate i Oslo.

Julehandlet som normalt

25. desember 2022

På tross av dårligere råd og større usikkerhet i norsk økonomi, handlet nordmenn som normalt denne julen: – Vi brukte i underkant av 100 milliarder på julehandelen i år, nesten like mye som under normalåret 2019, sier Kjetil Bøe, leder for Betaling i BankID BankAxept.

Julehandelen oppsummert
Julehandel 2022, handletur i kveldinga på Aker Brygge.

Handlevettreglene for å unngå stress i julehandelen

16. desember 2022

Desember er travel i butikkene, og den siste uken før jul er aller travlest. Kom deg ut så fort du kan. Her er de beste tidspunktene for innkjøp av gaver og mat til jul.

Viser handlegate i Oslo i november

Fredag fremdeles toppdagen under Black Week

28. november 2022

Fredag ble Black Week-vinneren i butikkene med 1,2 prosent flere kjøp enn i fjor. Vi handlet varer for 2,4 milliarder denne fredagen, en liten nedgang fra 2021.

Person betaler kontaktløst for kaffi som blir servert av en barista.

Skrur igjen forbruket

3. oktober 2022

Kortomsetningen i september gikk ned cirka 6 prosent sammenlignet med september i fjor. – Med økte levekostnader har folk blitt mer forsiktige med pengebruken, sier Kjetil Bøe, leder for BankAxept.

Person betaler for rundstykke og kaffi ved å tæppe på betalingsterminalen

BankID BankAxept AS eget selskap

15. august 2022

BankID BankAxept AS er nå et eget selskap, utfisjonert fra Vipps den 19. juli i år. Selskapet er heleid av Vipps Holdning AS med de samme eierne som Vipps AS har i dag.

Portrettbilde av Johannes Øvland og Anne Bergwitz-Larsen

Festivaleksplosjon: BankAxept korter ned køene på 80 festivaler

22. juni 2022

I år blir det folksomt på festival. – Vi oppfordrer alle til å tæppe BankAxept-kortet så køene går raskest mulig unna, sier Anne Bergwitz-Larsen, markedsansvarlig for BankAxept.

Portrettbilde av Kjetil Bøe, leder for BankAxept.

Folkefest i lekeland og fornøyelsesparker

5. juni 2022

Lekelykken er stor etter to års pause med tomme fornøyelsesparker. – Mai ble en festmåned uten sidestykke. Suget etter opplevelser har gitt nesten 400 prosent omsetningsvekst for de største fornøyelsesparkene, sier Kjetil Bøe, leder for BankAxept.

BankAxept tilgjengelig i digitale flater

12. mai 2022

BankAxept har utviklet en ny plattform for betaling i digitale flater. Digitale lommebøker kan dermed la kundene betale fra bankkontoen sin ved hjelp av bankenes autentiseringsmetoder eller delegert sterk kundeautentisering

Nyheter 2023

Korthandel i Norge 2022

31. januar 2023

Her kan du lese om hvordan handelen normaliserte seg, hvilke bransjer som hadde vekst og om utelivet som fikk sin oppblomstring i løpet av 2022.