Hopp til hovedinnhold

Bruk BankAxept og støtt lokale butikker

De færreste tenker over hvilket kort de betaler med når de er ute og handler, men med BankAxept er du med og sparer det norske samfunnet for over 2 milliarder kroner.

BankAxept er billigst for butikkene

Ved å bruke BankAxept bidrar du til at norske bedrifter betaler mindre for å ta betalt. Høyere omkostninger for butikkene betyr ofte høyere priser for deg som forbruker. Ved å betale med BankAxept bidrar du også til å beholde et norsk alternativ til de internasjonale betalings- og kredittselskapene.

De fleste kort har en BankAxept-del og en Visa-del

De fleste betalingskort som blir utstedt i Norge er kombinerte kort, med en BankAxept-del og en Visa- eller Mastercard-del. Når du betaler med kort i en kortterminal i Norge er det som regel BankAxept-delen du bruker, mens i utlandet er det Visa- eller Mastercard-delen som blir brukt.

Som forbruker merker du liten eller ingen forskjell mellom hvilken del av kortet ditt som blir brukt, men norske butikker velger BankAxept fordi det har lavere kostnad for dem, samt at de får pengene på konto i løpet av kort tid.

Noen kjøper en is med BankAxept

BankAxept er i digitale kanaler

I løpet av sommeren 2024 lanseres BankAxept i Apple Pay i ti banker. Det betyr at mange kunder kan betale med sitt BankAxept-kort med telefonen eller klokka - praktisk og sikkert.

BankAxept er stolt over å være en del av denne utviklingen. Med BankAxept i digitale lommebøker sikrer vi ikke bare fremtidens betalingsløsninger, men også at de forblir kostnadseffektive for både butikker og forbrukere.