Hopp til hovedinnhold

Hele Norges betalingskort

BankAxept er enkel, trygg og billig betaling på norsk. Det har vi vært i en generasjon allerede.

Visjon

Vi vil være hele Norges betalingskort. For alle i Norge, uansett hvor gammel du er eller hvor lenge du har vært her. Overalt hvor du skal handle, skal du kunne betale med BankAxept.

""

Oppdraget vårt

BankAxept er garantisten for knirkefri kortbetaling i Norge. Ved å koble folk og stedene de handler så enkelt og selvfølgelig som mulig, spiller BankAxept en viktig rolle i samfunnet.

""

Hvorfor velge oss?

Vi er opptatt av det handelen i Norge er opptatt av: Lave priser, raskt og garantert oppgjør, vi virker selv når det ikke virker, og bidrar med støtte til å håndtere kontanter.

Vår historie

Vi har levert betalingsløsninger for norske forhold i en generasjon.

1990-tallet

Bankene etablerte en felles elektronisk betalingsløsning

2014

BankAxept AS etablert med bankene som aksjonærer

2022

BankID BankAxept blir eget selskap

Fra minibank til tæpping

BankAxept har sine røtter tilbake til utplassering av minibanker på slutten av 1970-tallet. På begynnelsen av 80-tallet kom det også betalingsterminaler på salgssteder, men merkenavnet “BankAxept” så først dagens lys i 1990.

På begynnelsen av 1990-tallet ble de forskjellige norske banksystemene samkjørt og bankene etablerte én felles, elektronisk betalingsløsning for fysisk handel. Betalingskort med BankAxept hadde ved oppstart en magnetstripe på baksiden av kortet som ble avlest i betalingsterminalen. Etter hvert ble magnetstripen byttet ut med chip, for å øke sikkerheten. Tæpping ble raskt nordmenns favoritt - både tidsbesparende og trygt.

BankID BankAxept AS

I juli 2022 ble BankID BankAxept AS etablert, og BankAxept ble del av samme selskap som BankID. I BankID BankAxept utvikler vi tjenester innen betaling, ID, antihvitvasking og kjenn-din-kunde, også under merkenavnet Stø.

BankID BankAxept AS eies av bankene, med DNB, Sparebank 1 Betaling, Balder Betaling og Eika VBB som de største aksjonærene. BankID BankAxept eies 100 prosent av Vipps Holding AS.

Alltid, overalt, for alle

BankAxept er Norges mest brukte måte å betale på, og det skal vi fortsette å være. Både kjøpere og selgere skal skal kunne stole på at du alltid får betalt med BankAxept.

Trygt og sikkert

Pengene dine skal ligge trygt i lomma di, ikke i lomma på noen andre. Det gjelder også når du legger BankAxept inn i digitale lommebøker eller tjenester eller betaler i digitale kasser.

Enkelt

I den digitale verden er enkelthet en selvfølge, og betaling er gratis for den som betaler. Det skal være like sømløst å velge BankAxept digitalt som i en fysisk kasse.

Jobbe med BankAxept?

BankID, BankAxept og Stø er ledende innen ID og betaling i Norge. Vi fortsetter suksessen ved å innovere i full fart - til beste for folk og bedrifter som bruker oss hver dag.