Hopp til hovedinnhold

Softpay først med BankAxept-betaling fra mobiler og nettbrett

Betaling uten dedikerte kortterminaler er på full fart inn i betalingsbildet. Softpay er første leverandør med BankAxept-betaling fra mobiler og nettbrett.

Publisert: 4. mars 2024

– Vi ønsker rimeligere og mer fleksible terminal-løsninger velkommen. Dedikerte terminaler er fordyrende, mens mobiler og nettbrett er noe alle kan kjøpe til en rimelig penge. Det betyr lavere pris for butikkene, og det betyr økt fleksibilitet til å øke antall salgspunkter når det er handels-topper, sier Anita Frantzen, leder for fysiske kort og verdiøkende tjenester i BankAxept.

Rimeligere og enklere

Softpay, Bits og BankAxept har samarbeidet om en pilot, og nylig ble betalingsmetoden godkjent. Det betyr at teknologiselskaper som ønsker det, kan utvikle løsninger som gjør mobiltelefoner eller nettbrett til kontaktløse betalingsterminaler på en trygg og enkel måte.

Anita Frantzen er ikke i tvil om app-basert betaling via mobiler og nettbrett blir hyllevare fra mange aktører fremover.

– BankAxept er den desidert rimeligste løsning for butikkene i dag. Med betaling via app der butikken kan bruke egne enheter som terminaler, reduseres kostnadene i hele betalingskjeden. Vi ser frem til enda lavere priser for butikkene fremover, sier Anita.

Hun tror kombinasjonen av tradisjonelle terminaler og mobile salgspunkter blir vanlig fremover. Softpay leder an og er tidlig ute for å møte et økende markedsbehov.

– Ikke overraskende opplever vi stor etterspørsel etter BankAxept, som er en meget kostnadseffektiv, sikker og rask betalingsmetode. Dette er en supergod nyhet til kundene våre, sier Halvor Kaafjeld, leder av Softpay i Norge.

Om Softpay.io

Softpay er et selskap som fokuserer på mobile betalingsapplikasjoner, som gjør mobiltelefoner og andre Android-enheter til kontaktløse betalingsterminaler med PIN-kode (SoftPOS / Tap-to-phone løsninger). Softpays løsninger er tilgjengelig for både store og små forretninger i Europa og USA.