BankAxept Hele Norges betalingssystem

BankAxept har som oppgave å utvikle nye betalingsløsninger for en verden i konstant forandring.

 

1. juli 2018 fusjonerte BankAxept med BankID og Vipps til en felles organisasjon; Vipps AS. Det nye selskapet utgjør Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Det nye selskapet eies av bankene i Norge.

 

BankAxept sørger for trygg betaling i Norge


BankAxept er det nasjonale betalingssystemet i Norge, og åtte av ti kortbetalinger i butikk utføres med et BankAxept-kort. BankAxept kan benyttes i både fysisk og digital handel. Betalingen godkjennes i sanntid ved bruk av chip og PIN-kode, med kontaktløs NFC-teknologi, eller på mobiltelefon. Det gjennomføres alltid en sjekk mot brukerens bank for å kontrollere autentiseringen, og at det er dekning på kontoen. Kjøpsbeløpet trekkes så umiddelbart fra kortholders konto.

BankAxept skal gi deg en trygg og enkel kjøpsopplevelse også i fremtiden

Fra magnetstripe til i dag


BankAxept har sine røtter tilbake til utplassering av minibanker på slutten av 1970-tallet og betalingsterminaler plassert på salgssteder (POS-terminaler) fra begynnelsen av 1980-tallet. Merkenavnet ”BankAxept” ble etablert i 1990, og i 1991 ble en felles operasjonell infrastruktur (FOI) opprettet. På begynnelsen av 1990-tallet ble dermed de forskjellige norske banksystemene samkjørt og bankene etablerte en felles, elektronisk betalingsløsning for handel på fysiske brukersteder (EFTPOS). Betalingskort med BankAxept hadde ved oppstart en magnetstripe på baksiden av kortet som ble avlest i betalingsterminalen når en betaling skulle gjennomføres. For å øke sikkerheten er nå alle kort fra BankAxept utstyrt med chip, og siden desember 2011 er det ikke lenger mulig å bruke magnetstripen på BankAxept-kortet i Norge.

Modernisering av BankAxept.

I april 2014 ble BankAxept AS etablert med bankene som aksjonærer, og i dag er BankAxepts oppgave å utvikle og forvalte nye betalingsløsninger. Eksempel på slike løsninger er kontaktløs betaling for kort og mobil.

1. juli 2018 fusjonerte BankAxept med BankID og Vipps til en felles organisasjon; Vipps AS. Det nye selskapet utgjør Nordens største aktør innen betaling og identifisering.

Kontaktpersoner

Hjelp

For spørsmål vedrørende din BankAxept avtale vennligst ta kontakt her.

Hanne Kjærnes

HEAD OF COMMUNICATION

Kjetil Bøe

DIRECTOR SCHEME DEPARTMENT

Vegar W. Heir

CHIEF COMMERCIAL OFFICER

Karriere

Ønsker du en karriere i BankAxept?

Halve Norge er nå klare til å betale kontaktløst

Stadig flere foretrekker nå å betale med kontaktløse kort. 20 prosent av alle betalinger i Godt Brøds 18 utsalgssteder skjer nå kontaktløst.

06.03.2018

Nå løsner det for kontaktløs betaling i Norge: Passerer 1 million kort og 1 million betalinger

Mens julehandelen er i gang for fullt passeres to milepæler for kontaktløs betaling i Norge: 1 million kontaktløse BankAxept-kort i det norske markedet og 1 million betalingstransaksjoner med kontaktløse BankAxept-kort.

08.12.2017

Sammenslåingen av BankAxept, BankID og Vipps

(Oslo 17. november 2017) Bankene i Norge har inngått intensjonsavtale om å videreutvikle verdens mest kundevennlige og effektive betalings- og identifiseringsløsninger.

17.11.2017

Samarbeidspartnere

BankID

BankID er den mest anvendelige elektroniske identifikasjonen i Norge.

Les mer om BankID

Bits

Bits AS ble 1. april 2016 formelt etablert som finansnæringens nye infrastrukturselskap.

Les mer om Bits

Finans Norge

Finans Norge er hovedorganisasjon for finansnæringen i Norge

Les mer om Finans Norge

Nets

Nets er spesialist på å styrke og drive utviklingen av digitale betalinger.

Les mer om Nets

Interac

Interac er Canadas nasjonale betalingssystem for debetbetalinger tilsvarende BankAxept

Les mer om Interac

Designmanual for bruk av merkevaren BankAxept