Hopp til hovedinnhold

Lave transaksjonskostnader har stor betydning

BankAxept har lykkes med å gjøre betaling til nasjonal infrastruktur i Norge. Og lave transaksjonskostnader har stor betydning for våre kjøpmenn, sier Erik Marcus Torkildsen, Manager Identity and Payments i REMA 1000.

Publisert: 26. mai 2023

REMA 1000 har 657 butikker i Norge og omsetter årlig for nærmere 50 milliarder kroner gjennom sine dagligvarebutikker, drevet av selvstendige kjøpmenn. Og butikkjeden har ønske om å holde kostnadene lave, også her.

- Prisen for å ta betalt har stor betydning for våre kjøpmenn, og BankAxept bidrar til at kjøpmennene kan ta betalt til en lavere kostnad enn de andre alternativene, sier Erik Marcus Torkildsen, som har ansvar for identitet og betaling i REMA 1000.

Drøyt 80 prosent av transaksjonene til REMA 1000 blir gjort med BankAxept i dag.

Torkildsen ser forskjeller mellom Norge og Danmark, der dagligvarekjeden har 352 butikker.

- BankAxept har skapt et veldig konkurransedyktig betalingssystem i Norge. Det gjør at vi som driver butikk i Norge har en lavere kostnadsbase knyttet til betaling enn de andre nordiske landene, sier han.

Det er likevel en ting REMA 1000 vil trekke frem som det aller viktigste med BankAxept. Og det tror han henger sammen med den norske dugnadsånden – og én felles plattform for betaling.

- Vi har et tett og godt samarbeid med BankAxept. De har lykkes med å skape et stabilt betalingssystem som støtter alle bankene i Norge. Kall det gjerne en nasjonal infrastruktur for betaling.


BankAxept til din bedrift?

8 av 10 kortbetalinger i Norge gjøres i dag med BankAxept. Se hvordan du kan komme i gang, du også!